Kvalifikace
Vytvořeno: 08.10.2026
Dobrý den, vystudovala jsem obor na FTK UPOL společně s PDF UPOL s názvem Tělesná vychova pro vzdělávání ve sdruženém studiu se studijním programem Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání. Učila jsem tři roky na pozici učitel na ZŠ. Je možnost nyní pracovat jako asistentka pedagoga v MŠ? Je mé studium dostačující? Moc děkuji
Odpověď:
Dobrý den,
ano, Vaše vzdělání je pro pozici asistentky pedagoga (v MŠ, ZŠ i SŠ) zcela dostatečné. Kvalifikační požadavky na pozici asistenta pedagoga se řídí podle § 20 zákona o pedagogických pracovnících (zákon č. 563/2004 Sb., v současném znění), podle kterého je pro získání kvalifikace asistenta pedagoga dostatečné vysokoškolské vzdělání v jakémkoli oboru s pedagogickým zaměřením (tedy včetně i Vámi uváděných oborů).
S přáním všeho dobrého,
Zbyněk Němec
Nová škola, o.p.s.